Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kick off groen fietsmeetnetwerk Amersfoort

17 juli 2019 @ 19:30 - 21:30

Tijdens deze kick-off krijgen deelnemers meer informatie over het onderzoek en ontvangen zij de hightech fietssensor. Hiermee helpen deelnemers met het verzamelen van (open) data over fijnstof concentraties en om uiteindelijk real-time groene fietsroutes in kaart te kunnen brengen.

De gemeente Amersfoort doet mee met dit leuke project en wik dus ook. Laten we zo ook schone en “groene” fietsroutes in beeld te brengen.

In Amersfoort worden nog een paar deelnemers gezocht. Voor #033opdefiets zijn er 20 sensoren gereserveerd. Deelnemers monteren de sensor op de fiets en meten dan voor langere tijd (minstens een paar maanden) op hun dagelijkse routes de luchtkwaliteit. Ook levert de proef informatie op over welke routes fietsers gebruiken, en dat is weer interessant om het fietsbeleid te verbeteren.

Het project start in juli. Aanmelden voor deelname graag voor 15 juli a.s. bij Janette van Dijk van de gemeente Amersfoort: ja.vandijk@amersfoort.nl . Deelnemers krijgen via haar vervolgens aanvullende informatie.

Meer info is te vinden op: https://www.civity.nl/provincie-utrecht-krijgt-inzicht-luch…

Gegevens

Datum:
17 juli 2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie: