Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

International Cycling Film Festival Amersfoort

9 september 2017

Het elfde International Cycling Film Festival beleeft de eerste Amersfoortse Editie, mede mogelijk gemaakt door 033opdefiets! Er worden maar liefst 18 films uit 11 landen getoond. Hoewel ze verschillen in stijl hebben ze één ding gemeen: de fiets staat centraal.

Laat je verrassen door het veelzijdige programma met internationale allure.
Het is zover; de eerste editie van het International Cycling Film Festival (ICFF) gaat plaatsvinden in Amersfoort. Als je van fietsen en van films houdt dan is er niets mooiers dan een filmfestival waarop alleen maar films te zien zijn met de fiets in de hoofdrol. In 2006 werd het ICFF opgericht in Bochum (Duitsland) om de fietscultuur te vieren. Al gauw was er ook belangstelling vanuit het buitenland en wordt het festival inmiddels op vijf plekken in Europa gehouden.

Eerst twee fietstochten
De eerste Amersfoortse editie begint zaterdagochtend 9 september met een actief deel. Het actieve deel bestaat uit twee verschillende tochten: 11.11 uur start de Cycling Espresso en 12.00 uur start de Amersfoortse Alleycat.
Vertrekpunt voor beide ritten is het O.L.V.-plein in Amersfoort.

En dan naar de film!
De tofste fietsfilms, speciaal geselecteerd door en voor Amersfoort, worden in twee filmblokken vertoond. Van 14.00 – 15.00 uur en van 15.30 – 16.30 uur. Je kunt één van de twee filmblokken bekijken óf allebei.
Toegang gratis. Haal uw vrijkaarten aan de kassa.

Avondfilmprogramma
Fietsen is niet alleen van A naar B bewegen op twee wielen. Fietsen is een statement, een manier om de wereld te veranderen. Een manier om te laten zien dat er een wereld mogelijk is die we zelf bouwen, een wereld waar we open staan voor alles om ons heen en niet opgesloten zitten in een stalen doos. Fietsen laat zien dat positieve verandering mogelijk is, een verandering waarbij we zelf onze weg kiezen. Over asfalt, gravel of gras. Door bergen, bossen of stad. Fietsen brengt mensen samen.

Het International Cycling Film Festival is een viering van de fietscultuur in de breedste zin van het woord. We zien wielrenners in Qatar, avontuurlijke fietsers in Groenland en een ware fiets-acrobaat uit Duitsland. We zien hoe de “Tall-bike” cultuur zich manifesteert in Canada en hoe niet alleen de makers van de Tall-bikes een lach op hun gezichten krijgen, maar ook de mensen om hen heen.

Om 18.30 uur begint het hoofdprogramma van het ICFF Amersfoort. Een afwisselend programma van internationale fietsfilms, geselecteerd door het ICFF. Van animatie tot documentaire en van gesproken (verschillende talen) films tot films zonder taal.

Entree € 9,50 per persoon.

Zowel het middag- als het avondprogramma worden ingeleid door Erwin Zantinga die verbonden is aan de Groningse editie van het ICFF.

Gegevens

Datum:
9 september 2017